2010. szeptember 12., vasárnap

BNV - Szánhúzó kutyás bemutató

2010. Szeptember 11-én a BNV-n felléptünk Lüszivel! Voltak kutyás bemutatók, melyek közt a Szánhúzó Klub, az Alapítvány és a Sport Klub is kivette a részét! Úgy gondoltuk, hogy egy kis alap engedelmességi bemutató csökkentené a szánhúzókkal kapcsolatos tévhiteket. Természetesen nem gondoltuk, hogy lepipálhatjuk a profi kutyaiskolákat.
Kis csapatunk szűkös három főből állt (Hawk - 2 éves malamut kan, Norton - 6 éves malamut kan, és Lüszi a másfél évével). Közösen gyakorolni aznap reggel a főpróbán volt lehetőségünk, szóval nem mondhatjuk el a bemutatóról, hogy tökéletesen sikeredett, de nem is ez volt a cél. Bízom benne, hogy lesz még alkalmunk tökéletesebbre fejleszteni!
Ami az időjárást illeti... Egész délelőtt szakadt az eső, mintha dézsából öntötték volna... A reggeli bemutatónkat el is mosta így rendesen. A sátor alatt gubbasztva vártuk, hogy eláljon az eső.
A kitartásunknak meg lett az eredménye! Dél körül elállt az eső, s olyan kellemes meleg lett, hogy a kabátra egyáltalán nem is volt szükség. Még a kutyák is felpezsdültek. Hawk, a szépséges malamut maci, Lüszi barátnőjét rögtön meg is környékezte egy kis udvarlás gyanánt. :)
Legnagyobb meglepetésünkre Lüszi a korábbi félelmeit sutba vágta és viszonozta az udvarlást, sőt(!) szinte már Hawk fejére mászott a nagy széptevés közepette! :)
Miután így oldódott a hangulat megkezdhettük végre a bemutatót. Tényleg nagyon alap dolgokat kértünk csak a kutyáktól, bár így sem volt egyszerű nulla tapasztalattal a hátunk mögött. Az ül például csudaszép feszes és édes, de ezt valahogy még nem sikerült láb mellett elsajátítanunk. :)
A csapattagok is ügyeskedtek. Norton egy hatalmas nagy maci, nem lehet őt nem imádni! :) Ami a bemutató programját illeti, ezen a képen épp a "fekszik"-et mutatjuk be. :)
Aztán volt még láb mellett sétálás gyors, illetve lassú tempóban is. Elöl Hawk vezette a sort.
Nem maradhatott ki a mutatványok közül a behívás sem. Ezt is mindenki ügyesen teljesítette! :)
Lüszivel a végén volt még egy külön számunk. Pacsi adás. Jobb láb - bal pacsi, bal láb - jobb pacsi, majd ugyan ez a kézzel is. :)
Végezetül pedig két lábra állás és egy kis forgás volt a bemutató záró jelenete. Lüszi olyan volt, mint aki táncolni kezd a parketten! Nagyon édes. :)
Sok rajongónk volt a nap folyamán! Lüszivel adomány gyűjtést végeztünk a két bemutató között, s volt szerencsénk összefutni Pogány Judit művésznővel a rendezvényen, aki nem restellt a kosárkánkban gyűjtött pénzt kibővíteni adományával! Nagyon kedves volt, érdeklődő, s Lüszit még az ebédjéből is megkínálta. A szívünkbe lopta magát ezzel a pár perccel! :)
Míg Lüszi pihent kicsit a következő bemutatóra ezt követően, addig Norton maci váltotta fel a gyűjtögetésben. Egy élmény volt vele sétálni! A két kutyával abszolút sikeresnek mondhatjuk az aznapi gyűjtögető munkát. Legközelebb ismétlünk!
Klassz program volt, megérte megvárni az eső mentes időt! A Mala Taxi egyenesen csúcs volt! A gyerekek élvezték rendesen! :)
Őőő... Igen a gyerekek... Na jó.. Tudjuk be egy megkésett gyereknapnak a részemről! :-)
Akit érdekel a bemutató, vagy akár a Mala Taxi, az nézzen ki Dunaharasztiba! Mi ott leszünk!!!
A bemutatóról szóló videó felvétel itt tekinthető meg:

1 megjegyzés: