2010. június 21., hétfő

Szentendrei bringa túra

Hugi pár napra Pestre érkezett, hogy velünk töltsön pár napot. Lüszivel úgy gondoltuk, hogy megmutatjuk neki a "környéket". :)
Vasárnap reggel útnak indultunk, hogy meghódítsuk Szentendrét bicóval. Nem kis dologba vágtuk a fejszénket...
Lüszinek remek helye volt az utánfutóban. Kölcsön kaptuk egy kedves kutyástól. Nélküle nem jöhetett volna velünk, hiszen nem bírta volna az utat futva.
Habár nem volt olyan meleg, sőt kifejezetten kellemes idő volt, mégis jobb volt neki az utánfutóban. Persze ismerve a kisasszony mozgás igényét, számoltam vele, hogy ki fog kéretőzni. :)
Kb 3 óra kemény tekerés után megérkeztünk Szentendrére. Röviden benéztünk a sétáló utcába, majd megebédeltünk. Az étterem teraszánál foglaltunk helyet, s nagy döbbenetemre a pincér kérés nélkül azonnal hozott a kutyának egy nagy adag vizet! Nagyon pozitív tapasztalat volt számunkra. Ami az ebédet illeti.. Akkora adagot kaptunk, hogy 2 személy is jól lakott volna 1 adaggal. Így jutott Lüszinek is pár falat a Cigánypecsenyémből. :-)
Ami az utánfutót illeti... Egész úton csak azt hallottuk mindenkitől, hogy "Jaj nézd! Kutya utazik benne!", "Hű de jó! Én is szeretnék ilyet!". Minden gyermek vigyorgott, a szüleik mutogatták "Nézd! Ott utazik a kutyus!". Néha úgy éreztük magunkat, mint egy cirkuszi fogat. :-D
Hugi egész jól bírta velünk az utat. Felváltva tekertük az utánfutós bringát, bár többnyire engem illetett Lüszi fenekének húzása. :)
Hazafele megnéztük az Omszki tavat is. Még a nap is kisütött, bár a hegy fölött a vihar felhők gyorsabb tempóra sarkalltak minket.
Szerencsére időben hazaértünk, még az eső előtt. Hulla fáradt volt mindhármunk, ami nem is csoda, mert kb 50km-t tettünk meg aznap. Igazán sportos egy napunk volt, nagyon élvezte Lüszi is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése