2010. március 28., vasárnap

Megmásztuk a Citadellát!

Remek hétvége volt. A szombati kiállításról képek később várhatóak. Előljáróban csak annyit, hogy az eredmény Kitűnő II. helyezés lett. Viszont remekül éreztük magunkat, délutánra a nap is kisütött, szóval isteni nap volt!
Viszont most kicsit a mai napi programunkra terelném a szót. Délutáni túra célnak a Citadellát szemeltem ki. :)
Igen-igen... Megmásztuk! Hát nem volt egyszerű, nem kevés a lépcső felfelé... :))

Egy-egy kanyarban meg kellett álnunk gyönyörködni a tájban, s közben aktívan szívtuk magunkba a "hegyi levegőt".. :D

Aztán csak felértünk a kilátó alsó szintjére.. :)

Megcsodáltuk a bazarasokat, Lüszit agyon simozték az arra járók gyerekei. S még egy közös kép elkészítésében is segítettek. :)

Végül csak felértünk a tetejére is. Nagyon szép volt onnan a kilátás!

Fejünk felett a Szabadság szoborral csodáltuk a tájat. Nem gondoltam volna, hogy a hegyet és az ösvényt, amin fel-le lehet jutni rajta, ilyen szinten tisztán és gondozottan tartják. Nagyon tetszett!

A fű élénken és dúsan hívogatott minket, hogy leheveredjünk, bár ehhez még azért hideg lenne nekem. Viszont voltak lelkes párok, akik komplett piknikező felszereléssel érkeztek a füves domboldalra... :)

Ezt a mókás nagy embert séta közben találtuk. Hát elég figyelem felkeltő méretei vannak, kár hogy eldugták a parkoló mellé.. Egyébként funkcióját tekintve információs táblára hívja fel a figyelmet.
Mondanom sem kell... Lüszivel nagyon elfáradtunk.. A hegyről lejövet nem ültünk villamosra, inkább elsétáltunk a Jászai Mari térig (ami nem kis táv), s csak akkor ültünk trolira, mert már besötétedett, és hidegebb lett.
A kisasszony húzza a lóbőrt hanyatt fekve azóta is, azt hiszem ez is egy jó nap volt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése